Werkwijze maatkleding

(Bijna) alles kan!Maatkleding - Atelier Sans Scrupules

Heb je een te gek idee voor een jurk, rok, top of noem maar op? Samen werken we het ontwerp uit en maken we de uitvoering mogelijk!

Aangezien het om maatwerk gaat, zijn de mogelijkheden eindeloos. Je kunt het zo creatief maken als je zelf wilt…
Bij Atelier Sans Scrupules kun je elke vorm van maatkleding laten maken, van een eenvoudige maar perfect passende broek tot een complete bruidsjurk. Het is mogelijk om zelf een ontwerp aan te dragen, of om gezamenlijk iets te creëren.

Heb je interesse om een kledingstuk te laten maken door Atelier Sans Scrupules? Neem dan contact op voor een afspraak. We bespreken (geheel vrijblijvend) wat je wensen zijn en wat ik voor je kan betekenen. Gezamenlijk maken we een opzet voor een ontwerp en ik neem je maten.
Aan de hand hiervan werk ik het ontwerp uit en maak ik een offerte.

Proefmodel?

Afhankelijk van de complexiteit van het kledingstuk, spreken we af of er een toile (katoenen proefmodel) wordt gemaakt. Het voordeel hiervan is dat het ontwerp en de maat van het kledingstuk tot in de kleinste details gecontroleerd en verfijnd kunnen worden, alvorens aan het ‘echte’ kledingstuk wordt begonnen. Vooral bij zeer aangesloten (strapless) kleding, en wanneer met erg kostbare of onvervangbare materialen gewerkt wordt, is dit zeker aan te raden.

Stof

Wanneer het ontwerp definitief is vastgesteld, moet er stof gekocht worden. Het is mogelijk dat je dit zelf doet; ook kan ik (tegen een vergoeding) met je mee gaan. Vergeet niet dat de stofkeuze van cruciaal belang is voor het eindresultaat. Kleur, uitstraling en kwaliteit van de stof zijn bepalend voor het succes van het kledingstuk. Uiteraard kan ik op dit gebied adviseren.
.

Passen

Ieder kledingstuk wordt sowieso afgepast. Hoe vaak een kledingstuk moet worden gepast, hangt af van de complexiteit van het stuk. We passen het kledingstuk zo vaak als nodig is; we gaan net zo lang door totdat het resultaat helemaal naar wens is.

Levertijd

Hoe lang het duurt voordat je in je nieuwe aanwinst de show kunt stelen is totaal afhankelijk van de aard (en complexiteit) van het kledingstuk. Levertijden kunnen uiteenlopen van enkele weken voor een eenvoudige rok tot misschien wel enkele maanden voor een strapless bruidsjurk bezet met kant en strass-stenen (die met de hand worden aangebracht…). Zorg dus dat je je bestelling ruim op tijd plaatst.

Accessoires

Heb je een mooie jurk laten maken? Daar horen natuurlijk de juiste accessoires bij, die precies passen bij je bijzondere creatie. Je zou kunnen overwegen om een haarsieraad of bijvoorbeeld een tasje te laten maken. Of misschien is er wel iets heel anders mogelijk met dat restje stof, dat anders toch in de kast belandt.

Benieuwd? Neem dan eens een kijkje in mijn portfolio. En neem gerust contact op als je interesse hebt.